Üzleti tudás és az üzlethez szükséges tudások

Sokan, sokféleképpen közelítik az üzleti tudást. Lelkesítenek, meggyőznek, hogy erre mindenki képes. Adnak tippeket, hol és hogyan jelenj meg, fogalmazz lelkesítő reklámokat, járj kapcsolatépítő programokra, stb...

Ez még elfoglaltságnak is sok. Azt gondolom, ezekben néhány dolog túlzottan kiemelt, míg nagyon fontos részek egyszerűen kimaradnak. Nem azért, mert titkolják előled. Nem a szakterületük.

A te üzletedben is vannak olyan területek, amikre a megfelelő szakembert kell alkalmazni! Ez viszont csak akkor sikerülhet, ha vezetőként van arról elképzelésed, hogy mihez keresel szakembert. Ez időnként korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.

Minden üzlet az emberrel kezdődik, akinek vagy saját megvalósítandó ötlete van, vagy csatlakozni kíván egy már működő modellhez. Utóbbi lehet hagyományos vállalkozás, franchise, hálózatos üzlet, vagy bármilyen más forma.

Minden üzlet átgondolt előkészítéssel, szervezéssel, felkészüléssel kellene folytatódjon. Ez nagyon sokszor elmarad, részlegesen végzik el, félbemarad. Kevesen vannak, akik menet közben a napi feladatok mellett időt szakítanak a folytatásra. Ők azok, akik talpon maradnak, sikeresek lesznek.

Tapasztalataim azt mutatják, ők is meg kell küzdjenek az elején közvetlen családtagjaik, barátaik lelkes támogatásával is. Miért kétértelmű a mondatom? Mert ez az a kör, amely nem a szükséges támogatást adja, hanem puszta jóindulatból a következő biztatásokat szokta:

  • Nem is értem, miért kezdesz már megint ilyesmibe! Miért nem keresel egy rendes állást?
  • Nem félsz, hogy belebuksz? Gondolod, pont téged fognak keresni?
  • Nem tudom, mit gondolsz! Ki akar majd egy hozzád hasonló ismeretlentől vásárolni? Hiszen még sikeres se vagy!

Ráadás, hogy sokszor hiába a jó ötlet, mellé még pénz is, mégsem lesz sikeres a vállalkozás a kiválasztott formában, mert a tulajdonos személyisége nem alkalmas erre. Félre ne érts! Okos, tehetséges, még az üzlethez is ért, viszont nem tud egy franchise hálózatot üzemeltetni.

Aztán jöhet a reklám, a marketing, vállalkozásod megismertetése. A partnerkör és  a vevőkör kialakítása.

És még itt vannak azok a fránya technikai vívmányok, amiket használni is tudni kéne! Még rájuk gondolni is rossz!

Ki a fene fog blogolni, folyton bejegyzéseket irkálni? Ki fog hírleveleket küldeni, pláne mióta adatvédelmi vizsgát is kell tenni, technikai feltételeket biztosítani?

Amúgy meg minek weboldal, miért kéne megjelenni bármelyik közösségi oldalon? És egyáltalán! Kinek van ideje az Interneten lógni, mikor munka van?

Kérdem én: mivel fogod tölteni az idődet, ha éppen nem lesz megrendelés, mert a konkurensedet könnyebb elérni?

Nagyobb létszámú cég esetén feltétlenül szükséges a gazdaságos, esetenként jól dokumentált belső kommunikáció. Honnan fogod tudni, mi történik a cégen belül, ha nem ismered az eszközöket? Mennyi felesleges pénzt és időt szeretnél beleölni a feladatba, mert meg se nézted a választható ingyenes eszközöket?

Mindezekhez járulnak a pénzügyek, nyilvántartási kötelezettségek, adózás. Pénzügyek az elején: honnan, hogyan lesz az elég. Milyen vállalkozási formát válassz? Ki vezetheti a nyilvántartásaid? Hogyan optimalizálhatod az adózásod? Hogyan tudhatod meg a nyilvántartásokból a számodra fontos információkat?

Bármilyen vállalkozási formát választottál, lesz legalább egy ember, aki a munkát végzi. Mindenképpen lesz legalább egy alkalmazottad. Akkor is, ha „csak” számlaképes magánszemély vagy - te magad.

Az alkalmazott akkor teljesít jól, ha azonosulni tud a „céggel”, megfelelően motivált. Különösen fontos ez akkor, ha a munka és az értékesítés egyszemélyes feladat.

Az Antistress üzleti tudáskurzus ezeken a területeken segíthet. Moduláris felépítése révén azt választod, aminek szükségét érzed. Olyan sorrendben, ahogy tetszik. Megteheted, hogy az egyes modulokra a témában illetékes alkalmazottad küldöd el céged nevében, vagy a sajátjában. Többszörösen megtérül számodra ez a befektetésed.